1+2x | ||
S(x)= | ||
(1−√3x)(1+√3x) |
1+2x | A | B | |||
= | + | ||||
(1−√3x)(1+√3x) | 1−√3x | 1+√3x |
2√3 | ||
A−B= | ||
3 |
3+2√3 | ||
2A= | ||
3 |
3+2√3 | ||
A= | ||
6 |
3−2√3 | ||
B= | ||
6 |
3+2√3 | 1 | 3−2√3 | 1 | |||||
S(x) = | + | |||||||
6 | 1−√3x | 6 | 1+√3x |
3+2√3 | 3−2√3 | |||
S(x) = | ∑n=0∞(√3)n + | ∑n=0∞(−√3)n | ||
6 | 6 |
3+2√3 | 3−2√3 | |||
sn= | (√3)n + | (−√3)n | ||
6 | 6 |
2+√3 | ||
A= | ||
2√3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |