−x+3y−2 | ||
y'= | ||
3x−y−2 |
dv | ||
y'= | ||
du |
dv | 3v−u | ||
= | I co dalej z tym zrobić, czy może gdzieś wcześniej mam błąd? | ||
du | 3u−v |
3z−1 | ||
z+uz'= | ⇒z'=... | |
3−z |
3−z | du | |||
Dochodzę do momentu ∫ | dz=∫ | |||
−z2−1 | u |
z−3 | du | |||
∫ | =∫ | |||
z2+1 | u |
1 | 2z | 1 | 1 | ||||
∫ | dz−3∫ | dz=∫ | du | ||||
2 | z2+1 | z2+1 | u |
1 | |
ln|z2+1| − 3arctg(z)=ln|u|+C | |
2 |
1 | 1 | ||
ln|z2+1|− | ln|u2|− 3arctg(z)=C | ||
2 | 2 |
1 | z2u2+u2 | v | |||
ln| | |− 3arctg( | )=C | |||
2 | u4 | u |
1 | v2+u2 | v | |||
ln| | |− 3arctg( | )=C | |||
2 | u4 | u |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |