Obliczanie współrzędnych
Crash: Oblicz pole powierzchni działki trójkątnej o wierzchołkach 1, M, S oraz wyznacz współrzędne
punktu M. W terenie oznaczone są punkty 1(105,00; 98,00) i S (100,00; 100,00). Oznaczono także
punkt 2 i pomierzono odległość między nim, a punktem S. Kąt 1S2 wynosi 88,2099, a kąt 1SM
58,8066. Odległość ds2 wynosi 159,22m.
Z twierdzenia cosinusów udało mi się wyliczyć współrzędne punktu 2, ale dalej kompletnie nie
wiem co zrobić. Dziękuję za wszelką pomoc.
6 maj 12:29
Crash: Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc ?
6 maj 19:39
oki:
Pokaż swój rysunek z oznaczeniami
6 maj 19:54
iko:
6 maj 20:24
Crash:
7 maj 11:33
Crash: Nad kropką po prawej powinna być jeszcze 2
7 maj 11:34
daras: rozwiązujesz Δ po Δ = geodezja?
7 maj 17:36
Alibaba:
Jest prosta zależność między miarami tych kątów.
| | 3 | | 2 | |
α = 88,2099,. β = 58,8066,. α = |
| β. oraz. β = |
| α |
| | 2 | | 3 | |
7 maj 18:43
oki:

Mając podane dane, rysunek może tak wyglądać
7 maj 19:38