1 | ||
1+tg2x = | ||
cos2x |
dx | 1 | 1+sin x | ||||
∫ | = | ln | ||||
cos x | 2 | 1−sin x |
1 | ||
1+tg2x = | ||
cos2x |
4t2 | 2 | |||
∫(1+ | )1/2 | dt | ||
(1−t2)2 | 1+t2 |
(1−t2)2+4t2 | 2 | |||
∫( | )1/2 | dt | ||
(1−t2)2 | 1+t2 |
1−2t2+t4+4t2 | 2 | |||
∫( | )1/2 | dt | ||
(1−t2)2 | 1+t2 |
1+2t2+t4 | 2 | |||
∫( | )1/2 | dt | ||
(1−t2)2 | 1+t2 |
(1+t2)2 | 2 | |||
∫( | )1/2 | dt | ||
(1−t2)2 | 1+t2 |
1+t2 | 2 | ||
∫ | dt | ||
1−t2 | 1+t2 |
2 | ||
∫ | dt | |
1−t2 |
2 | A | B | |||
= | + | ||||
1−t2 | 1−t | 1+t |
2 | 1 | 1 | ||||
∫ | dt = ∫ | dt+∫ | dt | |||
1−t2 | 1−t | 1+t |
1+t | ||
=ln| | |+C | |
1−t |
(1+t)2 | ||
=ln| | |+C | |
1−t2 |
1+t2+2t | ||
=ln| | |+C | |
1−t2 |
1+sin x | ||
=ln| | | + C | |
cos x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |