planimetria
dzonypieczony: W równoległoboku ABCD o kącie ostrym przy wierzchołku A dane są AB = CD =16 oraz
BC = AD =12 . Oblicz pole tego równoległoboku, jeśli BAC = 30o
pomoze ktos ?
4 maj 20:34
4 maj 20:37
Czas kosić trawniki: Rysunek i zauważyc trójkąt 30 o 600i 90o i praktycznie po zadaniu
4 maj 20:38
dzonypieczony: jak 30 60 90 jak to zauwazyles na ogolnym rysunku rownolegloboku
4 maj 20:44
dzonypieczony: dalej nw jak to zrobic...
4 maj 20:49
ICSP: Nie znalazłeś wzoru w tablicach ?
4 maj 20:55
dzonypieczony: Wzór znam ale nie wiem jak wyliczyć wysokość
4 maj 20:56
dzonypieczony: albo prostokątne... planimetria to moja slaba strona troche..
4 maj 20:57
dzonypieczony: przekątne*
4 maj 20:57
ICSP: a spojrzałeś chociaż?
Tam są trzy wzory.
W tym jeden który wykorzystuje boki oraz kąt między bokami.
4 maj 20:57
dzonypieczony: to co jesli sobie oznacze ze c jest po przeciwnej stronie A i wtedy nie mam podanego kąta
między bokami?
4 maj 21:01
dzonypieczony: moge sobie oznaczać jak chce
4 maj 21:01
ICSP:

Kąty znasz
4 maj 21:05
πesio:

P= 2P
1+2P
2 = 8*8
√3+8*4
√5= ...
4 maj 21:06
dzonypieczony: ale wtedy BC=AD=12 nie pasuje do rysunku
4 maj 21:06
dzonypieczony: @ICSP
4 maj 21:07
πesio:
@
ICSP .... pora odpocząć
4 maj 21:08
dzonypieczony: o dziekiiii
4 maj 21:08
Czas kosić trawniki:

h z tego trojkata
lub tak jak
ICSP
P=AB*AD*sin30
o
4 maj 21:08
πesio:
Hej "kosiarz" ... czytanie ze zrozumieniem się kłania |∡BAC|=30o
4 maj 21:09
Czas kosić trawniki: Ok . Nie patrz na to . Mial byc kąt BAC a nie BAD
4 maj 21:10
Czas kosić trawniki: Nie musisz byc złośliwa
Zauważylem bład i poprawiłem
4 maj 21:10
πesio:
W czym dopatrujesz się złośliwosci ?
4 maj 21:11
ICSP: | | 1 | |
Ja myślałem, ze jest to zadanie na wykorzystanie wzoru P = |
| absinα  |
| | 2 | |
4 maj 21:12
πesio:
Myślał indyk..........
4 maj 21:12
Czas kosić trawniki: W tym np. Mogłas napisac .Ty taki owaki pomyliłes sie OK. Moge sie pomylic i przyjmuje to do
wiadomosci
Ostatnio tez na forum kiedy byłem zablokowany jakis uzytkownik po prostu znęcal się nad Jerzym
bo sie pomylil
A to kup sobie okulary, a to czytanie ze zrozumieniem na co juz nie ma dla CIebie lekarstwa
itd
Byl wtedy jeden z administartorow i w ogole nie reagowal na to
4 maj 21:24
ICSP: Ja chciałem powiedzieć, że nie czuje się urażony komentarze "pora odpocząć"

Nawet mnie trochę rozbawił
4 maj 21:33
6latek: Kiedys tez mnie rozbawil komentarz ABC kiedy napisal ze chyba mam papiery uczelni z przychodni
Mialem wtedy inny nick i nie wiedzialem cos ze studiow
4 maj 21:37
ABC: a ja jutro śpię bo nie mogę pilnować na matmie

dziś na polskim pilnowałem i się uśmiałem jak liczyli w pamięci czy rozprawka ma 250 słów
ciężko im to szło
4 maj 21:39
Mila:
Nie wolno kosić trawników, bo niszczy się małe zwierzątka . Kup sobie owcę,
będzie właściwy łańcuch pokarmowy i Greta będzie zadowolona

Pozdrawiam

Nie kłóćcie się o wpisy .
Zawsze możesz poprosić o usunięcie niewłaściwego komentarza.
4 maj 21:41
ICSP: Dlatego zapisujesz dokładnie 10 słów w jednej linijce.
Wtedy łatwiej liczyć
4 maj 21:41
6latek: Więc miłych snów i niech CI sie przyśni nad ranem ze wszyscy Twoi uczniowie zdali na 100% .
A jak sie obudzisz to za to zrób żonie
4 maj 21:44
6latek: Dobry wieczór
Milu Pozdrawiam i życzę milego wieczoru
4 maj 21:53
Mila:
Dobry wieczór i dobranoc
4 maj 22:03