1−cos2x | ||
sin2x = | ||
2 |
1+cos2x | ||
cos2x = | ||
2 |
sin2xdx | 1 | sin2xdx | ||||
∫ | = | ∫ | = |t = cos2x,dt = −2sin2xdx) = | |||
1+sin2x | 2 | 3−cos2x |
1 | dt | 1 | du | 1 | |||||
∫ | = | u = t+3,du=dt| = | ∫ | = ... = | ln|cos2x+3| + C | |||||
4 | t+3 | 4 | u | 4 |
sin2xdx | sin2xdx | ||||||||||||
∫ | = ∫ | = |t = cos2x,dt = −2sin2xdx, | |||||||||||
√1−sin4x |
|
1−cos2x | −cos22x+2cos2x+3 | |||
( | )2 = | | = | ||
2 | 4 |
1 | dt | 1 | dt | |||||
− | ∫ | = − | ∫ | = |z=t−1,dz=dt| | ||||
4 | √−t2+2t+3 | 4 | 4−(t−1)2 |
1 | dz | |||
=− | ∫ | |||
4 | 22−z2 |
1 | z | 1 | cos2x−1 | |||||
= − | arcsin | = ... = − | arcsin | + C | ||||
4 | 2 | 4 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |