matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
em:
Wyznacz dziedzinę: log(x−1)
2
= 0
3 mar 18:04
Noah:
(x−1)
2
>0 x∊R\{1}
3 mar 18:09
Noah:
sry zle
3 mar 18:10
Noah:
(x−1)
2
=1 x
2
−2x+1−1=0 x
2
−2x=0 x(x−2)=0 x=0 ⋁ x=2 x∊{0,2}
3 mar 18:12