Jeżeli P(X=0)=P(X=−1)=0,5, to:
wojko: Jeżeli P(X=0)=P(X=−1)=0,5, to:
a)EX2=0,5
b)EX2=0
c)EX2=−0,5
d)EX2=1
1 maj 17:17
wredulus_pospolitus:
pytanie za 100 punktów ... 'co to jest EX
2'
1 maj 17:18
HGH: a
1 maj 18:48
Filip:
EX2 to EX2
1 maj 19:14
Maciess: Pięknie wytlumaczone Filip XD
Spotkałem się w książce ze stwierdzeniem, że wartość oczekiwana jest "zachłanna" i często
pomijamy nawias, więc tu odczytać można to jako
E(X2) ale faktycznie dalej pozostaje pytaniem jak określone będzie X2.
1 maj 19:18
Filip:
Jedni piszą E(X
2), jedni EX
2, jest to to samo, tylko inny zapis, ja się trzymam tego drugiego
1 maj 19:21
HGH: trzeba być czujnym bo mozna pomylić E(X2) z (EX)2
1 maj 19:36
janek191:
E(X2} = 02*0,5 + (−1)2*0,5 = 0,5
1 maj 19:42