matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo
ratunku:
Dziecko bawi sie klockami oznaczonymi literami A,A,B,B,C,I, ukladajac je w ciag. oblicz prawdopodobienstwo tego, ze ulozy wyraz BABCIA.
3 mar 17:58
driver:
P
n
=n!=6!=1*2*3*4*5*6=.....
3 mar 20:03
driver:
Ω=P
n
1
P(A)=
I P
n
I
3 mar 20:06