rownanie rozniczkowe
HGH: rozwiąż układ metoda operatorowa:
x' − y' = −sin t
x' + y' = cos t
| | 1 | | −1 | |
gdy x(0) = |
| i y(0) = |
| |
| | 2 | | 2 | |
30 kwi 23:35
HGH: po skorzystaniu z transformaty mam tak
| | 1 | | 1 | | −1 | |
sX(s) − |
| − (sY(s)+ |
| ) = |
| |
| | 2 | | 2 | | s2+1 | |
| | 1 | | 1 | | s | |
sX(s) − |
| + sY(s) + |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | s2+1 | |
30 kwi 23:37
HGH: no i tutaj jest juz chyba blad bo sie wynik rozjezdza, moze ktos pomoc?
30 kwi 23:37
HGH: jest w porządku... nie trzeba pomocy. Szkoda ze nie mozna usuwać wpisów
30 kwi 23:44