Metryka funkcyjna - Zadanie
StudentBudownictwa: Czy ktoś się podoła?
Dla metryki funkcyjnej : q(f,g)=max
t∊(−2,5)|f(t)−g(t)| narysować zbiór:
A := {f(t) ∊ X : q(f(t), f(t
1)) ≤ q(f(t), f(t
2))}
gdzie f(t
1)=t
2−4t+3, f(t
2)=t
2+8t−1
METRYKA FUNKCYJNA, NIE EUKLIDESOWA

30 kwi 05:05
30 kwi 05:07
jc: Czy na pewno tak?
Czy nie powinno być f1(t)=..., f2(t)=... ?
30 kwi 09:42
StudentBudownictwa: I tak i tak jest chyba poprawnie − prowadzący raz pisze tak, a raz w ten sposób. Tym razem tak
jak napisałem.
30 kwi 11:30