ciągi
nie rozumiem :c: | | 𝑛2 + 5 | |
Suma n początkowych wyrazów ciągu (𝑎𝑛)jest określona wzorem 𝑆𝑛= |
| . Oblicz |
| | 2𝑛 | |
sumę dziewięciu początkowych wyrazów oraz dziewiąty wyraz tego ciągu.
29 kwi 23:28
nie rozumiem :c: | | 43 | |
wyszlo mi |
| jako S9, ale dalej nie wiem |
| | 9 | |
29 kwi 23:29
Whitesnake : an= Sn−Sn−1
29 kwi 23:36
chichi:
S9−S8=a9
29 kwi 23:36
Wietnamska podróba 6-latka: oblicz sumę ośmiu , dziewiąty wyraz to będzie suma dziewięciu minus suma ośmiu
29 kwi 23:37
nie rozumiem :c: dzieki wielkie, teraz juz troche wiecej rozumiem na sprawdzian
29 kwi 23:37
29 kwi 23:41
nie rozumiem :c: vintage rock i metal jest najlepszy :3
29 kwi 23:42
29 kwi 23:45
29 kwi 23:50
nie rozumiem :c: black sabbath zarabisty, obczaje jutro z rana dokladnie whitesnake, brzmia spoko poki co
29 kwi 23:55