praca domowa
patrycja:

zad 1
d) 5
2 = h
2 + 1
2
25 = h
2 + 1
h = 2
√6
Pc = 4
√3/ 4 + 3 * 4
√6/2
Pc =
√3 + 6
√6
3 mar 17:56
R.W.16l: i to jest... dla kogoś pisane?
3 mar 18:01
patrycja:

e) 1
2 + 2
2 = h
2
h
2 = 5
h=
√5
Pc = 4
2 +( 4 *
√5 * 4) / 2
Pc = 16 + 8
√5
3 mar 18:02
patrycja:

zad 2
a) V = (16
√3 / 4) * 6
V = 24
√3
b) V = 6 * (9
√3/4) *5
V = 135
√3 /2
c) pokaże ci w szkole
d)rysunek na gorze
x = a
√2
tg30 = 10 / a
√2
√3/3 = 10/a
√2
30 = ap{6)
a = 30
√6/6
a = 5
√6
V = 150 * 10
V = 1500
3 mar 18:13
patrycja:

e) H = a
sin45 = a/12
√2/2 = a/12
a = 6
√2
V = [(6
√2)
2/4] * 6
√2
V = 18
√3 * 6
√2
V = 108
√6
f) pokaze ci w szkole
3 mar 18:18
patrycja:

zad 5
a) a = 5
x = a
√2/2
x = 5
√2/2
H
2 + (5
√2/2)
2 = 8
2
H
2 + 25/2 = 64
H
2 = 103/2
H =
√206 / 2
V = 25 *
√206/2
3 mar 18:28
R.W.16l: Czuj się olany...
3 mar 18:37
patrycja:

b) x = 0,5a
10
2 + x
2 = 12
2
100 + x
2 = 144
x
2 = 44
x = 2
√11
a = 4
√11
h = 4
√11 *
√3 / 2
h = 2
√33
z = 1/3 h
z = 1/3 * 2
√33
H
2 + (2
√33 / 3)
2 = 10
2
H
2 + 44/3 = 100
H
2 = 256
H = 16
'
V =[ a
2 *
√3/4 ] * H
V =[ (4
√11)
2 *
√3 / 4] * 16
V = 704
√3
3 mar 18:48
patrycja: c) pokarze ci w szkole
3 mar 18:50
patrycja:

d) h = 0.5 a
sin45 = h/6
√2/2 = h/6
2h =6
√2
h= 3
√2
a = 6
√2
V = a
2 *
√3 /4
V = (6
√2)
2 *
√3 /4
V = 18
√3
3 mar 19:00
patrycja:

e) tg60 = H/4
√3=H/4
H=4
√3
V =1/3 * 64 * 4
√3
V = 256
√3 /3
3 mar 19:12
patrycja: f) pokarze ci w szkole
3 mar 19:12
patrycja: poprawka zad 5
a) V = 1/3 * (25 * √206) /2
V= 25 * √206 / 6
b)V =1/3 * [ a2 * √3/4 ] * H
V =1/3 *[ (4√11)2 * √3 / 4] * 16
V = 704√3 /3
3 mar 19:16
patrycja: d) V =1/3 * ( a2 * √3 /4)
V =1/3 * (6√2)2 * √3 /4
V = 6 √3
3 mar 19:18
edi: Kogo chcesz karać w szkole? : (
3 mar 19:25