7π | 11π | |||
wychodzi mi odpowiedź x={ | ; | } | ||
6 | 6 |
7π | π | |||
a zamiast | w odpowiedziach mam | |||
6 | 2 |
1 | ||
sinx+√3cosx = 1 /* | ||
2 |
1 | √3 | 1 | |||
sinx+ | cosx = | ||||
2 | 2 | 2 |
π | 1 | |||
sinx*cos | + cosx*sinU{π}{3 = | |||
3 | 2 |
1 | ||
sin(x+U{π}{3) = | ||
2 |
π | π | π | 5π | |||||
x+ | = | + 2kπ lub x+ | = | + 2kπ | ||||
3 | 6 | 3 | 6 |
π | 3π | π | ||||
x = − | + 2kπ lub x = | +2 kπ = | +2kπ | |||
6 | 6 | 2 |
π | 1 | |||
Wiemy że 1−sinx= 2cos2( | + | x) | ||
4 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |