π | 3π | |||
Sprawdź, czy dla α≠ | +kπ oraz α≠ | +kπ, k∊Z równanie | ||
2 | 4 |
π | 2cosα | |||
tg(α− | )=1− | |||
4 | sinα+cosα |
π |
| tgα−1 | |||||||||||||
tg(α− | )= | = | = | ||||||||||||
4 |
| tgα+1 |
|
| |||||||||||||||
= | = | = | ||||||||||||||
|
|
sinα−cosα | ||
= | ||
sinα+cosα |
π |
| sinα − cosα | |||||||||||||
L = tg(α − | ) = | = | = | ||||||||||||
4 |
| cosα + sinα |
sinα + cosα − 2cosα | 2cosα | |||
= | =1 − | = P | ||
cosα + sinα | sinα + cosα |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |