matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Kuba:
Prosze o pomoc jutro kartkowka.
Ktore sposrod punktow Q(−9,2) P(6,0) R(24,−14) naleza do fukcji f. f(x)=−2/3x−4 .
3 mar 17:56
Marcz:
f(−9)=2/3 x 9 − 4 = 2 nalezy f(6)=2/3 x 6 − 4 = 0 nalezy f(24)=2/3 x 24 − 4 = 12 nie nalezy
4 mar 19:47
nick:
β
4 mar 22:46