1 | ||
Wyznacz zbiór wartości f(x)=−3cos2x−9cosx −2 | ||
4 |
9 | 3 | 3 | 9 | 6 | ||||||
f(w) = −3w2 − 9w − | = −3(w2 + 3w + | )= −3( w2 + 2* | w + | − | )= | |||||
4 | 4 | 2 | 4 | 4 |
3 | 6 | 3 | 9 | |||||
= −3( (w + | )2 − | ) = −3(w − | )2 + | |||||
2 | 4 | 2 | 2 |
3 | 9 | |||
f(x) = −3(cosx − | )2 + | jaki będzie zbiór wartości tejże funkcji ![]() | ||
2 | 2 |
1 | ||
f(x)=−3cos2x−9cosx−2 | ||
4 |
9 | ||
f(t)=−3t2−9t− | ||
4 |
9 | 15 | |||
f(−1)=−3+9− | = | |||
4 | 4 |
9 | 57 | |||
f(1)=−3−9− | =− | |||
4 | 4 |
b | 9 | 3 | ||||
p=− | = | =− | ||||
2a | −6 | 2 |
57 | 15 | |||
[− | , | ] | ||
4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |