matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
rozwiąż
Bartek:
Rozwiąż równania 8𝑥−5=6𝑥−3 8x−5=6x−3 5(𝑥−7)+14=2𝑥+2 5x−7+14=2x+2 0,7𝑥+0,6=0,5𝑥 0,7x+0,6=0,5x 65− 25𝑥=− 65− 25x=− 2
27 kwi 10:03
Bartek:
nie ważne
27 kwi 10:23