matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole
Marcin:
oblicz pole
3 mar 17:23
T.:
x
=tg30
1
x
√
3
=
1
3
√
3
x=
3
√
3
2x=2*
3
2
√
3
2x=
3
P=a*b
2
√
3
P=2*
3
4
√
3
p=
3
Chyba, że się gdzieś machnęłam, ale ja bym tak kminiła
3 mar 17:40
T.:
x
sorry,
=tg60
1
x
=
√
3
1
3 mar 17:41
T.:
i wtedy 2x=2
√
3
a pole 4
√
3
3 mar 17:42