Podstawienie do wyrażenia
nicnieumiem: (−
√22−1)/(1 −
√2) = (−2 − 1 )/(1 −
√2) = −3/(1 −
√2) = (−3 − 3
√2)/(−1) = 3 + 3
√2
Zdanie pochodzi z
https://zdajmyto.pl/arkusze/4 jest to zadanie 2, nie widzę, gdzie robię błąd, proszę o pomoc.
26 kwi 11:11
ICSP: (−√2)2 = 2 ≠ − 2
więc licznik = 2 − 1 a nie −2 − 1 jak u ciebie.
26 kwi 11:13
26 kwi 11:16
janek191:
a = −
√2
więc
| | (−√2)2 − 1 | | 2 − 1 | | 1 | | 1 + √2 | |
w = |
| = |
| = |
| * |
| = |
| | 1 − √2 | | 1 −√2 | | 1 − √2 | | 1 + √2 | |
26 kwi 11:17
Anawa:
Nigdy nie oceniaj sam siebie .
Inni zrobią to lepiej
26 kwi 11:19
nicnieumiem: <3
26 kwi 11:21