odcinki
Anawa: Odcinki AB i CD zawierają się w jednej prostej
Jakimi figurami są zbiory
f=AB∩CD
f'=ABUCD?
Rozważ różne przypadki
25 kwi 22:49
figa:

Maluj różne położenia odcinków na prostej
i ............ zobaczysz

np : rys wyżej
25 kwi 22:55
Anawa:

Dziękuje .
Jeśli mam np taki uklad to
AB∩CD to będzie zbiór pusty
ABUCD to będzie prosta AD?
25 kwi 23:02
figa:
ABUCD = ABUCD ( dwa odcinki rozłącze
25 kwi 23:06
Anawa: Aha
25 kwi 23:08
figa:

A teraz
25 kwi 23:10
Anawa: Jeżeli zielony to AB
Jezeli różowy to CD
Punkt B pokrywa się z punktem C więc B=C
AB∩CD=punkt B
ABUCD= odcinek AD.
25 kwi 23:14
figa:
tak
25 kwi 23:18
Anawa: Rozumiem . dziękuje
25 kwi 23:20