Odległość między przystanią A i przystanią B statek przepływa z prądem rzeki w c
Stefan: Odległość między przystanią A i przystanią B statek przepływa z prądem rzeki w ciągu 5 godzin.
Na przebycie drogi powrotnej statek zużywa 7 godzin. Ile godzin płynie woda od przystani A do
przystani B ?
25 kwi 16:34
ite:
25 kwi 16:48
ABC:
najstarsze zadanie świata a ty nie umiesz w necie znaleźć ?
25 kwi 17:02
Qulka: 35h
25 kwi 17:43
daras: piękny rysunek
25 kwi 17:58
ABC: ite to człowiek wielorakich talentów

powinna jeszcze zaśpiewać "Parostatkiem piękny rejs " bo oryginalny wykonawca już po tamtej
stronie
25 kwi 18:01
daras: @Qulka zła odp
25 kwi 18:01
ABC:
niby proste dodawanie wektorów a trudne
25 kwi 18:07
janek191:
5*( v + v
r) = 7*( v − v
r)
S = 35 v
r
t = 35
=====
25 kwi 19:45
daras: widać wielu to przerasta, a wystarczy logicznie pomysleć
hint: 5< t < 7
25 kwi 19:49
ABC: a co oznaczasz przez t?
25 kwi 20:01
dymix: godzinę
25 kwi 20:07
ABC: jeśli t− czas przepływu statku przy stojącej wodzie , to faktycznie 5<t<7
25 kwi 20:14
daras: t = czas w godzinach, to chyba jasne
25 kwi 22:01
25 kwi 22:10
daras: Znałem kilku miszczów z Nowej Sarzyny,mocni byli tete−a−tete ale już za zasłonami nie
25 kwi 22:12