cos(3x)−cos(5x) | 1 | |||
sin(4x)*sin(x)= | = | (cos(3x)−cos(5x) | ||
2 | 2 |
1 | ||
− | (cos(4x+x)−cos(4x−x))=cos(3x) | |
2 |
1 | ||
− | (cos(5x)−cos(3x))=cos(3x) | |
2 |
1 | 1 | |||
− | cos(5x)+ | cos(3x)−cos(3x)=0 | ||
2 | 2 |
1 | 1 | |||
− | cos(5x)− | cos(3x)=0 | ||
2 | 2 |
1 | ||
− | (cos(5x)+cos(3x))=0 | |
2 |
5x+3x | 5x−3x | |||
2cos( | )*cos( | )=0 | ||
2 | 2 |
cos(α−β)−cos(α+β) | ||
1) sinα*sinβ= | ||
2 |
cos(α−β)+cos(α+β) | ||
2) cosα*cosβ= | ||
2 |
sin(α+β)+sin(α−β) | ||
3) sinα * cosβ= | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |