matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Pierwiastki
Kropka:
Liczba
√
2(3−2
√
2
)
+
√
3−2
√
2
jest równa?
24 kwi 16:16
Mariusz:
3−2
√
2
=2+1−2
√
2
3−2
√
2
=(
√
2
−1)
2
24 kwi 16:19
yeti:
3−2
√
2
= (
√
2
−1)
2
√
(
√
2
−1)
2
= |
√
2
−1|=
√
2
−1
√
2
(
√
2
−1)+
√
2
−1 = ....=1
24 kwi 16:23