matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
pole powierzchni i objetosc
kek:
przekroj osiowy walca jest kwadratem o przekatnej dlugosci 4 oblicz pole powierzchni calkowitej i objetosc tego walca
24 kwi 10:49
Anawa:
4=a
√
2
4
4
√
2
a=
=
= 2
√
2
√
2
2
1
a=r
2
r=
√
2
Podstawić do wzorów
24 kwi 10:57