matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
objetosc
kek:
oblicz objetosc szescianu w ktorym przekatna sciany ma dlugosc
√
8
24 kwi 10:38
Anawa:
Dane d=
√
8
szukane a=? V=? d=a
√
2
√
8
=a
√
2
a=
√
4
=2 V=a
3
=2
3
=...[j
3
]
24 kwi 10:44