matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
wskaz ze L=P
mlody boss:
(cos(90−α) + tgα) : cos(90−α) = 1+1/cosα
22 kwi 20:50
mlody boss:
22 kwi 20:51
Phil#PW:
L = U{cos(90
o
− α) + tgα}{cos(90 − α)
tgα
= 1 +
sinα
1
= 1 +
= P
cosα
22 kwi 21:02
6latek:
Czy aby jest cos(90−α)?
22 kwi 21:04