matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Wyznacz asymptoty poziome, pionowe i skośne
Jan:
√
48x
2
−8
f(x)=
x
2
−4
22 kwi 15:14
janek191:
2
√
2
*
√
6 x
2
− 1)
f(x) =
(x + 2)*(x − 2)
Wyznacz dziedzinę funkcji a następnie oblicz potrzebne granice. Asymptoty pionowe: x = −2 i x = 2
22 kwi 15:41
janek191:
22 kwi 15:43