−2x3+3x2−1 | ||
∫ | dx | |
x2−3x+2 |
−2 x3 + 3 x2 − 1 | 5 | ||
= −2 x − | − 3 | ||
x2 − 3 x + 2 | x − 2 |
−2x3+3x2−1 |
| ||||||||||||
∫ | dx=∫ | dx= | |||||||||||
x2−3x+2 | (x−2)(x−1) |
| |||||||||||
=∫ | dx= | ||||||||||
x−2 |
−2x2+x+1 | ||
=∫ | dx= | |
x−2 |
x−2+3−2x2 | ||
=∫ | dx= | |
x−2 |
−2x2+3 | ||
=∫(1+ | )dx= | |
x−2 |
2x2−8+5 | ||
=∫(1− | )dx= | |
x−2 |
2(x2−4) | 5 | |||
=∫(1− | + | )dx= | ||
x−2 | x−2 |
2(x+2)(x−2) | 5 | |||
=∫(1− | + | )dx= | ||
x−2 | x−2 |
5 | ||
=∫(1−2(x+2)+ | )dx= | |
x−2 |
1 | ||
=∫dx−2∫(x+2)dx+5∫ | dx= | |
x−2 |
x2 | ||
=x−2( | +2x)+5ln|x−2|+C= | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |