matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Testowe
Tomasz:
Zadanie zamknięte: Liczba
cos20+
√
3
sin20
4cos40
jest równa? Opcje: 1,
1
2
,
1
4
,
√
3
2
22 kwi 12:45
Phil#PW:
cos20
o
+
√
3
sin20
o
x =
| / 2
4cos40
o
x
1
√
3
cos20
o
+
sin20
o
2
2
=
2
4cos40
o
x
cos(60
o
− 20
o
)
=
2
4cos40
o
x
1
=
2
4
1
x =
2
22 kwi 13:06
janek191:
1
2
22 kwi 13:07
janek191:
Zrobiłem podobnie
W liczniku miałem sin ( 30
o
+ 20
o
) = sin 50
o
oraz cos 40
o
= sin 50
o
22 kwi 13:12
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick