matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
oblicz wyrażenie
don:
Na rysunku przedstawiony jest kąt α. Wartość wyrażenia sinα−cosα jest równa: A. −1,4
3
B. −
4
1
C.−
5
2
D.1
5
Współrzędne M =(−4,3) probowalem cos liczyc i wyszlo mi −1,4 ale powinna wyjść odpowiedź D
22 kwi 11:46
salamandra:
r=
√
a
2
+b
2
=5
3
sinα=
5
−4
cosα=
5
3
−4
7
2
−
=
=1
5
5
5
5
22 kwi 11:50