Geometria analityczna, wyznaczanie prostej
Głodny wiedzy: Punkt A = (4 ,− 1 0) oraz jego rzuty prostokątne na osie układu współrzędnych są wierzchołkami
trójkąta prostokątnego. Prosta zawierająca przeciwprostokątną tego trójkąta jest określona
równaniem
A) y = 5/2x − 10 B) y = 2/5x + 4 C) y = 2/5x− 10 D) y = 5/2x + 4
22 kwi 01:00
chichi:
Prosta przechodząca przez punkty A=(0, −10) i B=(4, 0) ma równanie y=2.5x−10
22 kwi 02:10
Głodny wiedzy: Problem miałem z tymi punktami zeby był rzut prostokątny na osie, ale już ogarniam, dzięki!
22 kwi 23:28