matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ratunku
Brat:
Oblicz, stosując twierdzenie Pitagorasa długość przekątnej sześcianu o boku a.
3 mar 16:35
kalafiorowa:
x
2
=a
+
2a
2
x
2
=3a
2
x=a
√
3
3 mar 16:40
Brat:
Dzięki piękne
3 mar 16:46
Brat:
a czy nie powinno być x
2
=a
2
+2a
2
3 mar 17:23