proszę o rozwiązanie
anna: W każdym z pięciu pojemników znajduje się para kul, z których jedna jest czerwona,
a druga – niebieska. Z każdego pojemnika losujemy jedną kulę.
Niech p oznacza prawdopodobieństwo zdarzenia polegającego na tym,
że dokładnie dwie z pięciu wylosowanych kul będą niebieskie. Wtedy
| | 3 | | 5 | | 1 | | 7 | |
A) p = |
| B) p = |
| C) p = |
| D) p = |
| |
| | 8 | | 16 | | 8 | | 32 | |
21 kwi 22:54
27 kwi 22:59
HWAYUGI: Zapisuję sobie bo jest tutaj mój poziom
Poziom przedszkole
27 kwi 23:04
Klara:

27 kwi 23:39
klawisz:
Przez analogię − jakie jest prawdopodobieństwo otrzymania dwóch reszek przy pięciokrotnym
rzucie monetą?
28 kwi 00:46