1 | 2 | |||||||||||
∫ | ||||||||||||
| 1+t2 |
1 | 2 | ||||||||
∫ | dt | ||||||||
| 1+t2 |
1+t2 | 2 | |
dt | ||
(t−1)2 | 1+t2 |
2 | 2 | |||
∫ | dt=− | +C1 | ||
(t−1)2 | t−1 |
2 | ||
− | =x+C | |
t−1 |
2 | ||
− | =x+C | |
t−1 |
2 | |||||||||||
− | =x+C | ||||||||||
|
| 1 | ||||||||||||
− | = | ||||||||||||
2 | x+C |
x−y | −2 | |||
tg( | )+1= | |||
2 | x+C |
x−y | 2 | |||
tg( | )=−1− | |||
2 | x+C |
x−y | 2 | ||
=−arctg(1+ | ) | ||
2 | x+C |
y−x | 2 | ||
=arctg(1+ | ) | ||
2 | x+C |
2 | ||
y−x=2arctg(1+ | ) | |
x+C |
2 | ||
y=x+2arctg(1+ | ) | |
x+C |
x−y | x−y | |||
przy założeniu że arctg(tg( | ))=( | ) | ||
2 | 2 |
2 | |||||||||||
− | =x+C | ||||||||||
|
2 | |||||||||||
− | =x+C | ||||||||||
|
2 | ||||||||||
=x+C | ||||||||||
|
| 1 | |||||||||||
= | ||||||||||||
2 | x+C |
y−x | 2 | |||
tg( | )+1= | |||
2 | x+C |
y−x | 2 | |||
tg( | )=−1+ | |||
2 | x+C |
y−x | 2 | ||
=arctg(−1+ | ) | ||
2 | x+C |
2 | ||
y−x=−2arctg(1− | ) | |
x+C |
2 | ||
y=x−2arctg(1− | ) | |
x+C |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |