matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
(a,b,12) jest arytmetyczny oblicz a i b, a+b=15
Lukii:
(a,b,12) jest arytmetyczny a+b=15
21 kwi 18:15
chichi:
⎧
a+12=2b
⎩
a+b=15
− _____________ 12−b=2b−15 ⇒ b=9 ⇒ a=6
21 kwi 18:19
kerajs:
6,9,12
21 kwi 18:19
Lukii:
dziekuje za pomoc
21 kwi 19:00