1 | ||
W = | sin2x + 2cos2x // *2 | |
2 |
10 | 5 | |||
W = | = | |||
26 | 13 |
10 | 5 | |||
W = | = | |||
14 | 7 |
1 | √6x | x | 3 | 2 | 5 | ||||||
*( | )2+2*( | )2= | + | = | |||||||
2 | √7x | √7x | 7 | 7 | 7 |
sin(α) | ||
tan(α)=√6 ⇒ | =√6 ⇒ sin(α)=√6cos(α) | |
cos(α) |
1 | √6 | |||
sin2(α)+cos2(α)=1 ⇒ (√6cos(α))2+cos2(α)=1 ⇒ cos(α)= | ⇒ sin(α)= | |||
√7 | √7 |
1 | 1 | 6 | 1 | 5 | |||||
sin2(α)+2cos2(α)= | * | +2* | = | ![]() | |||||
2 | 2 | 7 | 7 | 7 |
tgα | tg2α | |||
sinα= | stad sin2α= | |||
√1+tg2α | 1+tg2α |
1 | 1 | |||
cosα= | stad cos2α= | |||
√1+tg2α | 1+tg2α |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |