Oblicz obwód sześciokąta GHIJKL
nadi:

Dane są trójkąty równoboczne ABC i DEF
o obwodach odpowiednio 19 i 17 położone jak
na rysunku obok – ich boki są parami
równoległe. Oblicz obwód sześciokąta GHIJKL.
20 kwi 21:00
nadi: pomoze ktos

prosze
20 kwi 21:39
πesio:
(19+17) :3=
L(GHIJKL)=12
=============
20 kwi 21:52
Mila:

Ln=2m+2n+2p+x+y+z=18− obwód niebieskiego Δ
l
Lz=2x+2x+2z+m+n+p=17
==================
3(x+y+z)+3(m+n+p)=35 /:3
| 35 | |
L{6−kąta)=(m+n+p)(+x+y+z)= |
| |
| 3 | |
20 kwi 22:00
Mila:
Przepraszam tam jest 19, coś źle przeczytałam , popraw i będzie wynik jak u Piesia.
20 kwi 22:02
nadi: wielkie dzięki ! Wy rzeczy niemożliwe rozwiązujecie od ręki

a na cuda widzę ze wystarczy
chwilkę poczekać
20 kwi 22:06