1 | ||
Wynik to y= plus,minus √ | ||
1−Cex2 |
1 | 1 | 1 | ||||
−ln(y)+ | ln(y+1)+ | ln(y−1)= | x2+c | |||
2 | 2 | 2 |
1 | 1 | |||
−ln(y)+ | (ln(y+1)+ln(y−1))= | x2+c | ||
2 | 2 |
1 | ||
ln( | )+ln(y2−1)=x2+2c | |
y2 |
y2−1 | ||
ln( | )=x2+2c | |
y2 |
y2−1 | |
=ex2+2c | |
y2 |
1 | ||
1− | =ex2+2c | |
y2 |
1 | |
=1−ex2+2c | |
y2 |
1 | ||
y2= | ||
1−ex2+2c |
1 | ||
y=±√ | , e2c=C | |
1−ex2+2c |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |