Analiza matematyczna
Stefan X12: Wyznacz ekstrema, przedziały monotoniczności, punkty przegięcia i przedziały wypukłości.
f(x)=(x2+1)ex+17
19 kwi 22:33
chichi:
f(x)=(x
2+1)e
x+17
f'(x)=2xe
x+(x
2+1)e
x=e
x(x
2+2x+1)=e
x(x+1)
2
f''(x)=2e
x(x+1)+e
x(x+1)
2=2e
x(x+1)(x+3)
Dalej pójdzie łatwo
19 kwi 22:43
Szkolniak: f(x)=x2*ex+ex+17, x∊D=R
f'(x)=2x*ex+x2*ex+ex=ex(2x+x2+1)=ex(x+1)2
no i tak dalej, chyba pójdzie jakoś
19 kwi 22:45
Stefan X12: ekstrema i monotoniczności potrafię bez problemu tylko nie radzę sobie z tymi punktami
przegięcia i wypukłością
20 kwi 00:11
20 kwi 00:15