Wszystkich liczb pięciocyfrowych nieparzystych utworzonych z cyfr 0, 1, 2, 3, 4,
fifi: Wszystkich liczb pięciocyfrowych nieparzystych utworzonych z cyfr 0, 1, 2, 3, 4, 5 jest:
19 kwi 21:39
6latek: Pierwsze miejsce 4 cyfry (bo liczba nie moze sie zaczynac od 0
Drugie miejsce 5 cyfr
Trzecie miejsce 5 cyfr
czwarte miejsce 5 cyfr
Piate miejsce −3 cyfry (ze wzgledu na to ze maja byc nieparzyste wiec na koncu moze byc 1,3
lub 5
4*5*5*5*3= 4*125=500*3=1500 mozna policzyc w pamieci
19 kwi 21:49
chichi:
Dlaczego na 2,3 i 4 miejscu tylko 5 cyfr możliwych?
19 kwi 21:54
6latek: O mój Boże .
od 0 do 5 jest przecie 6 cyfr a nie 5 pomylilo mnie sie

wiec bedzie
5*6*6*6*3 = 216*5=1080*3= 3240 (chyba teraz sie nie pomylilem w liczeniu
19 kwi 21:59
chichi:
Pożyczam zapis od @
Saizou 
Niech dana liczba pięciocyfrowa będzie postaci 'abcde', wówczas mamy:
a∊{1,2,3,4,5} ⇒ |a|=5
b∊{0,1,2,3,4,5} ⇒ |b|=6
c∊{0,1,2,3,4,5} ⇒ |c|=6
d∊{0,1,2,3,4,5} ⇒ |d|=6
e∊{1,3,5} ⇒ |e|=3
5*3*6
3=3240
19 kwi 21:59