matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
q
fifi:
Równanie |2x − 4| = |x2 − 4x + 4| ma: A. 4 rozwiązania B. 3 rozwiązania C. 2 rozwiązania D. 0 rozwiązań
19 kwi 21:39
ICSP:
2|x−2| = |x−2|
2
|x−2|(|x−2| − 2) = 0 x = 2 v x = 4 v x = 0
19 kwi 21:40
Phil#PW:
x2≠x
2
taka uwaga ^^
20 kwi 09:42