matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
zbiorem
janek:
Zbiorem wartości funkcji kwadratowej f(x) = −(x + 16)do kwadratu + m − 2 jest przedział (−
∞
, 2021〉, wówczas m jest równe:
19 kwi 21:34
πesio:
f(x)= −(x+16)
2
+m−2 m−2=2021 ⇒m=.......
19 kwi 23:26