prosze o pomoc
karol: Punkt P leży na ramieniu końcowym kąta α. Jego współrzędne spełniają warunki:
x2 − 6x+9= 0 i 4y2 − 4y +1 =0. Oblicz sin α
19 kwi 10:11
winetu:
och karol a2 − 2ab + b2 = (a − b)2
19 kwi 10:23
6latek:

x
2−6x+9=0
(x−3)
2=0 stad x=3
4y
2−4y+1=0
(2y−1)
2=0 stad y=0,5
P=(3,0,5)
r=
√x2+y2
19 kwi 10:25
Phil#PW: 6latek
19 kwi 10:30
,,: co to jest ramie końcowe
19 kwi 10:35
6latek: Jak sie ożenisz to wtedy dokladnie zrozumiesz co to jest ramie końcowe
Choćby wtedy gdy to ramie bedzie wyciagniete po kase
19 kwi 10:42