Naszkicuj wykres
Eryczek: Naszkicuj wykres funkcji: y = |x2 + 2x – 8|. Wyznacz punkty potrzebne dla szkicu wykresu tej
funkcji.
Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź
19 kwi 09:28
Maciess: Wyznacz miejsca zerowe wyrażenia w srodku wartosci bezwzględnej. Z tego średnia i masz xw.
Wstaw xw do wzoru i masz yw. Narysuj schematycznie parabole. Pozostaje nałożyć wartość
bezwzględną.
To tak dla człowieka zeby narysowac poglądowo.
19 kwi 09:35
6latek:

y=|x2+2x−8|
y=|4x−8|
y=4|x−2|
x−2=0 stad x=2
19 kwi 09:51