1 | 1 | |||
=1+ | sin2x+ | (1+cos2x) | ||
2 | 2 |
3 | 1 | 1 | ||||
= | + | sin2x+ | cos2x | |||
2 | 2 | 2 |
3 | 1 | |||
= | + | (cos2x+sin2x) | ||
2 | 2 |
3 | √2 | 1 | 1 | |||||
= | + | ( | cos(2x)+ | sin(2x)) | ||||
2 | 2 | √2 | √2 |
3 | √2 | π | ||||
= | + | cos(2x− | ) | |||
2 | 2 | 4 |
π | ||
−1≤cos(2x− | )≤1 | |
4 |
3 | √2 | 3 | √2 | ||||
− | ≤sin2 x +sinxcosx+2cos2 x≤ | + | |||||
2 | 2 | 2 | 2 |
3 | √2 | ||
− | > 1 | ||
2 | 2 |
3−√2 | ||
Trochę przeszacowałem ale i tak | > 0 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |