matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wysokosc
suma:
korzystając z danych przedstawionych na rysunku obok, oblicz wysokość trójkąta COD (na rysunku oznaczona jako x). Proszę o pomoc, powinno wyjść 2,4.
3 mar 16:21
Godzio:
6
x
=
10
4
24
= x
10
x = 2,4
3 mar 16:26