Z góry dziękuję za pomoc :(
Glamour: W trapezie równoramiennym, którego ramię ma długość 12 cm, kąt ostry ma miarę dwa razy mniejszą
od kąta rozwartego trapezu. Wiedząc, że przekątna jest prostopadła do ramienia, oblicz pole
trapezu. Poprosze o wytłumaczenia włącznie z rysunkiem

.
18 kwi 21:30
och&ach:

Z treści zadania α+2α=180
o ⇒ α=60
o
.............
P=108
√3
==========
18 kwi 21:40
6latek: Ktoś chyba ma ten zbiór zadan z odpowiedziami

Zrobienie rysunku zajmie z 5 minut i tylko piec minut na obliczenia ?
Chociaz z drugiej strony pewnie rutyna .Musi byc doswiadczony zawodnik
18 kwi 21:46
Mila:
Zawodnik dobrze znany
18 kwi 22:15
6latek: Dobry wieczór
Milu 
ja jeszce się kuruje .Pije herbatki z malina .
U Ciebie wszystko OK?
18 kwi 22:21
och&ach:
18 kwi 22:41
Mila:
Dobry wieczór. Zdrowia życzę 6− latku. Dlaczego czarny?
A zawodnik zdrowy?
18 kwi 23:09
och&ach:
Hej

zdrowy
18 kwi 23:13
Mila:
To wspaniale, oby tak dalej
18 kwi 23:14