matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Punkt
6latek:
Punkty A B C sa wspolliniowe ,przy czym AB=k BC=3k (k>0) Obliczyc AC Czy punkt B moze lezec miedzy A i C ? AC= AB+BC= k+3k=4k Nie bardzo rozumiem tego pytania o punkt B
18 kwi 21:04
Phil#PW:
Może, ale nie musi
18 kwi 21:18
6latek:
W jakim przypadku nie musi?
18 kwi 21:19
Phil#PW:
18 kwi 21:21
6latek:
OK. Rozumiem
18 kwi 21:31