pr
dzonypieczony: Wykaż, że dla każdego argumentu będącego liczbą naturalną wartość funkcji
f(x)= x4+3x2+4 jest liczbą naturalną złożoną.
pomoze ktos zrobic ?
17 kwi 23:04
bezendu:
f(x)=x4+3x2+4 = f(x)=(x2+2)2−x2= f(x)=(x2+2−x)(x2+2+x)
17 kwi 23:09
17 kwi 23:11
bezendu: Cześć
Eta
17 kwi 23:13
bezendu: Już w kolorze
17 kwi 23:15
och&ach:
Witam

?
17 kwi 23:18
Philips: warto pierw przed podejściem do takiego zadania zadać sobie pytanie, co to liczba naturalna
złożona
17 kwi 23:29
bezendu: To środkowe
17 kwi 23:30
Phil#PW: tak, jak widzisz ja tez juz w kolorze
17 kwi 23:32